Activiteit

Botendag

De derde zaterdag van juni vindt jaarlijks de botendag plaats. Honderden cliënten van Ons Tweede Thuis gaan die dag meevaren met de vele boten van particulieren. Het vertrek en de aankomst is bij Jachthaven Kempers bij Leimuiden waar na afloop altijd nog een gezellig feestje met muziek is.

Botendag 2024 is verplaatst!

We zijn alweer volop aan het aftellen naar onze jaarlijkse botendag, want deze wordt zaterdag 6 juli alweer georganiseerd. Let op: dit is een nieuwe datum en dus niet 15 juni, de zaterdag voor Vaderdag. Helaas waren de weersvoorspellingen niet goed en de onvoorspelbaarheid van de buien te groot om de dag zonder risico’s door te laten gaan.

En het is een speciale editie, want het wordt voor de 20e keer georganiseerd. Een mooie mijlpaal! Vaart u ook mee?

Gezien het succes van voorgaande jaren staan honderden cliënten met een verstandelijke beperking, aangesloten bij Stichting Ons Tweede Thuis, te trappelen om ook mee te mogen. Zij melden zich aan via hun begeleiding.

Normaal gesproken vindt de botendag plaats op de derde zaterdag van juni, dit jaar in verband met slechte weersvoorspellingen op 6 juli. Honderden cliënten van Ons Tweede Thuis gaan die dag meevaren met de vele boten van particulieren. Het vertrek en de aankomst is bij Jachthaven Kempers bij Leimuiden waar na afloop altijd nog een gezellig feestje met muziek is.

Botendag-Booteigenaren-2024-6-juli

Wat en hoe als booteigenaar?

U komt zaterdagochtend 6 juli (nieuwe datum) om 10.00 uur met uw boot naar Jachthaven Kempers bij Leimuiden, waar u wordt ontvangen door ons met een bakje koffie of thee en een versnapering. Daarna zullen de cliënten met hun begeleider(s) of familie aan boord stappen. Dit wordt allemaal geregeld door de vele vrijwilligers die op die dag aanwezig zullen zijn. De verantwoordelijkheid van de cliënt is in handen van Ons Tweede Thuis of de ouders.

Het enige wat u eigenlijk moet doen is met uw gasten een stukje gaan varen. De duur (ongeveer 1 à 2 uur) is afhankelijk van het enthousiasme van uw gasten en de weersomstandigheden. Voor onze gasten die met u meevaren zou het fijn zijn als u zorgt voor iets lekkers en een drankje aan boord.

Bij terugkomst wordt u weer door ons ontvangen. Wij assisteren bij het uitstappen van de cliënten waarna er drinken klaar zal staan en er is gezellige muziek waarmee wij deze vaartocht afsluiten.

PARTNERS EN SPONSORS BOTENDAG

Jachthaven Kempers
Total Copy Service
Zethof Communicatie
Aalsmeer.nu media en design
Ons Tweede Thuis
ST. Veteraan Autobussen - Aalsmeer
Nieuwe Meerbode
Radio Aalsmeer
Aalsmeer Vandaag
activiteiten - feestdag feestweek

Wensen

Regelmatig krijgen we aanvragen binnen voor een activiteit of een wens. De Stichting gaat hiermee aan de slag en wil zoveel mogelijk wensen in vervulling laten gaan. Zo heeft Dag van je Leven al veel leuke dingen geregeld, waaronder een bruiloft, een CD-opname, orgelspelen in een kerk, bijwonen van een voetbalwedstrijd, pannenkoeken eten met de groep, snoezelen, een fotoshoot, autorijles en nog heel veel meer.

Kortom, de verstandelijk beperkte medemens een ‘Dag van hun Leven’ bezorgen met activiteiten, die voor ons vaak gewoon zijn.